Oxfilé med whiskeysmörsås och gourmetpotatis
Kategori: Recept på mat
Ingredienser Whiskeysmörsås (4 port)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 ½ msk tomatpuré
1 ½ msk kalvfond
1 ½ dl dl vatten
2 msk sweet chili sås
1 msk balsamvinäger
50 g smör
2 msk finhackad basilika
2 msk whisky, gärna irländsk eller skotsk
Gör så här
Fräs vitlöken i smör på svag värme i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, fond, vatten, sweet chilisås och balsamvinäger. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 5 min.
Klicka i smöret under omrörning. Smaksätt med whisky och basilika
Ingredienser Goumetpotatis
1 kg Gourmetpotatis, oskalad
10-15 gram smör
Timjan och vitlök
Krossad havssalt
Gör så här
Skölj potatisen i ett durkslag. Baka den i ugn, 220 grader i 20 min. Lägg på en klick smör som får smälta. Vänd runt potatisen. Strö över havssalt och pressa vitlök över. Baka ytterligare 10-15 min. Klipp eller riv timjan över.
